Završen Festival kratkog filma u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen Festival kratkog filma u Prokuplju

Na završnoj večeri 4. prokupačkog Festivala kratkog filma u 5 kategorija nagrađeno je 10 filmova, od prikazanih 73, koliko ih je ušlo u uži izbor nakon konkursa na koji su stigla ukupno 1.432 filma.

Žiri u sastavu Miroljub Vučković iz Filmskog centra Srbije, Dejan Dabić iz Niškog kulturnog centra i Tijana Petrović iz prokupačkog Doma kulture, imali su zadatak da odaberu najbolje u 5 kategorija i to igrani, animirani, dokumentarni, eksperimentalni i domaći film. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

U kategoriji domaćih filmova, po oceni žirija, prvu nagradu ponela su dva filma - "9 dana" Strahinje Savića i “Crtani” Dušana Babića.

Posebna nagrada pripala je glumici Evi Ras.

Festival kratkog filma trajao je od 23. do 26. aprila, a organizovali su ga Dom kulture, galerija Fil art, Turistička organizacija Prokuplje i Kancelarija za decu i mlade uz podršku Ministarstva kulture.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.