U toku evakuacija jedne osobe u okolini Vranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku evakuacija jedne osobe u okolini Vranja

BEOGRAD -

Zbog snega i niskih temperatura u Srbiji je do sada stradalo 20 ljudi, a u okolini Vranja u toku je akcija spašavanja jedne bolesne osobe, rekao je danas Tanjug Goran Nikolić iz Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Spasioci iz Leskovca sinoć su u okolini Lebana evakuisali jednog starijeg bolesnog muškarca i spustili ga u Prokuplje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde je zbrinut u Centru za socijalni rad.

Prema njegovim rečima, do jutros je evakuisano 225 ljudi koji su bili životno ugroženi, a na terenu je angažovano oko 200 dodatnih mašina.

U Zlatiborskom, Nišavskom, Pčinjskom, Kolubarskom i ostalim okruzima angažovano je 177 radnih mašina, dok je uz pomoć vojske na terenu između 20 i 30 mašina vojne mehanizacije kao sanitetska i ostala neophodna vozila.

Sneg zavejao stotinu ovaca na padinama Crnog Vrha

U selu Gornje Štiplje, na padinama Crnog vrha, oko 15 kilometara od Jagodine, sneg je zavejao stado od stotinu ovaca, izjavio je danas Tanjugu član Gradskog štaba za vanredne situacije u Jagodini Branko Ilić.

Zbog visokog snega i smetova, vlasnik ovaca ne može da im "doturi" hranu i vodu, neke ovce su sa tek rođenim jaganjcima, a neke se jagnje, javili su vlasnici ovaca Gradskom štabu.

Ilić je najavio da bi stado tokom danas trebalo da bude "deblokirano".
Pogledaj vesti o: Kolubara,   Leskovac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.