Skoro 10 000 hektara pod ozimom pšenicom

Izvor: juGmedia, 19.Nov.2015, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoro 10 000 hektara pod ozimom pšenicom

PROKUPLJE – Na teritoriji Topličkog upravnog okruga ukupno je zasejano 9.500 hektara pod ozimom pšenicom. Planirano je da pod ovom kulturom bude zasejano još oko 500 hektara.

„Najveće površine trebalo bi da se zaseju u brdskoplaninskim krajevima na području opštine Kuršumlija“, rekao je za opštinski sajt savetodavac za ratarstvo u Polјoprivredno stručnoj službi Prokuplјe Milјan Milojić i dodao da je ječam u Toplici zasejan na površini od 3.500 hektara, a >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ovas i tritikale na oko 500 hektara.

Prema rečima Milojića izuzetno povolјne vremenske prilike zabeležene u proteklih mesec dana prokupački polјoprivrednici iskoristili su za završetak jesenje setve ozimih kultura.

(kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.