Prokupčani domaćini seniorskog Prvenstva Srbije u boksu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Apr.2019, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokupčani domaćini seniorskog Prvenstva Srbije u boksu

Prokuplje, grad koji je još iz vremena bivše Jugoslavije postao prepoznatljiv po uspesima boksera koji su postigli svetske rezultate osvajajući olimpijska i međunarodna priznanja i medalje, poput Bratislava Ristića, Fazlije Šaćirovića, Vlastimira Stanišića i drugih, ponovo će biti centar bokserskih dešavanja i domaćin seniorskog Prvenstva države u boksu koje se održava od 15. do 19. maja ove godine.

Najbolji bokseri iz Srbije nadmetaće se za titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pojedinačnog prvaka države u svojim kategorijama.

Odavde su ponikli svetski poznati bokseri koji su nekada branili boje Jugoslavije i bili strah i trepet u evropskim i svetskim ringovima, pa je velika čast za Prokuplje da bude domaćin jednog ovakvog takmičenja – rekao je gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović.

On je primio predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina koji je dolazak u Prokuplje iskoristio za donaciju u vidu bokserskih džakova, rukavica, kaciga, medicinskih lopti i svih rekvizita koji su neophodni za kvalitetan rad u prokupačkom Bokserskom klubu Topličanin.

Nadam se da će nova škola boksa sa starim elementima i tehnikama u Bokserskom klubu Topličanin ponovo biti puna dece i u narednom periodu iznedriti neke nove šampione. Najavljeno seniorsko prvenstvo je veliki povratak boksa u Prokuplju, gradu ovog plemenitog sporta – istakao je Borovčanin.

Na zajedničkom sastanku je dogovorena strategija za dalju budućnost prokupačkog boksa, uz uveravanje da će zajedničkim snagama predstavnika Bokserskog saveza i Grada Prokuplja, uspeti da se boks podigne na viši nivo i vrati na put stare sportske slave.

Svi mečevi seniorskog Prvenstva Srbije u boksu održaće se u prokupačkoj Sportskoj hali "Dr Zoran Đinđić“.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.