Prikupljeno 2.000 potpisa za spomenik Miloševiću

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2011, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prikupljeno 2.000 potpisa za spomenik Miloševiću

Za nedelju dana prikupljeno je oko 2.000 potpisa za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću u Prokuplju, rekao je predsednik Opštinskog odbora Pokreta socijalista, Ratko Zečević.

On je kraj pulta u centru grada gde se skupljaju potpisi naglasio da ova Građanska inicijativa traje već nedelju dana, kao i da očekuje da će vrlo brzo biti prikupljeno 4.000 potpisa građana koliko je po Zakonu o lokalnoj samoupravi dovoljno da ova inicijativa dođe na dnevni red lokalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << parlamenta.

Spomenik će biti podignut u podnožju brda Hisar u kod spomenika poginulim borcima u Drugom svetskom ratu, kazao je Zečević.

Građanska inicijativa je pokrenuta posle predloga odbornika Socijalističke partije Srbije Miroljuba Đorđevića na poslednjoj sednici Skupštine opštine da se podigne spomenik Miloševiću.

Đorđević je tada rekao da odbornici treba da daju saglasnost i odrede lokaciju a da će se spomenik graditi sredstvima donatora a ne o trošku opštine .

Predsednik opštine Prokuplje Milan Arsović rekao je da odbornici DS , koja ima većinu u lokalnoj Skupštini neće glasati za ovaj predlog iako se prikupi 4 000 glasova građana. Protiv podizanja spomenika Miloševiću izjasnili su se i neki od najviših funkcionera SPS.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.