Predstava u čast jubileja: dve decenije Dramskog studija Gimnazije u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2023, 09:14

Predstava u čast jubileja: dve decenije Dramskog studija Gimnazije u Prokuplju

Predstavu za koju kažu da je slika njihovog života, ali i današnjeg društva, a koja govori o vršnjačkom nasilju, korenima i posledicama straha i izazovima odrastanja “One su htele nešto...deca?" pripremaju članovi amaterskog Dramskog studija Gimnazije u Prokuplju. Premijerno će biti izvedena povodom obeležavanja 20 godina postojanja Dramskog studija u utorak, 25. aprila od 19 sati u sali Doma kulture.

Komad je nastao po tekstovima Milene Depolo i Milene Marković, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a režiju predstave potpisuju kolektivno, dok je supervizor Zoran Cvetković.

U predstavi igraju desetoro talentovanih glumaca koji sa nestrpljenjem očekuju da svoju energiju podele sa publikom u Prokuplju, Beogradu, Severnoj Makedoniji i Sarajevu. Probe se održavaju u bioskopskoj sali koja je deo Gimnazije, a učenici te škole koji glume u predstavi naglašavaju da su između ostalih imali veliku podršku direktora i profesora. Mi smo za ovih 20 godina koliko traje Dramski studio Gimnazije osvojili sve što se osvojiti može od amaterskih pozorišnih nagrada kako u zemlji, tako i inostranstvu i ova predstava je kruna našeg rada - rekao je Cvetković.

Tekst predstave je napisan 2009. godine i predstavlja uvek aktuelne teme odrastanja dece i negativnih pojava u društvu, uzrocima i posledicama.

Glavna tema jeste nasilje i ta potreba da se bude viđen, da se ima moć nad drugim ljudima. U predstavi je prisutna ljubomora, pohlepnost i iskazuje sve anomalije ovog društva - kaže Branka Krstić, glumica u predstavi i đak prokupačke Gimnazije.

Učesnici predstave dodaju da su probe uvak zanimljive i drugačije i gotovo svi su jedva čekali da se druže i vežbaju svoju ulogu kako bi se što bolje predstavili prokupačkoj publici.

Inače, kroz Dramski studio prošlo je na stotine talentovanih učenika Gimnazije, a nekima je amaterska gluma u Prokuplu trasirala put za dalji život, pa je njih osmoro završilo glumu.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.