Poslanici o izboru sudija u devet gradova

Izvor: Studio B, 27.Jul.2010, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o izboru sudija u devet gradova

Poslanici Skupštine Srbije počeli su raspravu, na petoj vanrednoj sednici, o izboru sudija na trogodišnji mandat u sudovima opšte i posebne nadležnosti.

Predlog odluke o izboru sudija na trogodišnji mandat u sudovima opšte i posebne nadležnosti podneo je Visoki savet sudstva, koji je predložio 27 kandidata u devet gradova u Srbiji.

Visoki savet je predložio kandidate koji se na te funkcije biraju prvi put, u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Leskovcu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Zaječaru, Prokuplju, Vranju, Raškoj i u Preševu.

U Skupštini će biti reči i o Predlogu odluke o izboru predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije kao i o Predlogu odluke o imenovanju zamenika generalnog sekretara Skupštine.

Za predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije predložen je Boško Živković, a za zamenike generalnog sekretara Skupštine Vanka Dubovac Pavlović i Mladen Mladenović.
Pogledaj vesti o: Raška,   Leskovac

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Srbije o sudijama

Izvor: Blic, 27.Jul.2010

U Skupštini Srbiji danas bi trebalo da počne peto vanredno zasedanje, na čijem dnevnom redu su izbor sudija na trogodišnji mandat u sudovima opšte i posebne nadležnosti, predsednika Saveta guvernera Narodne banke Srbije i predlog o imenovanju zamenika generalnog sekretara Skupštine Srbije. ..Visoki...

Nastavak na Blic...

Rasprava o izboru sudija

Izvor: B92, 27.Jul.2010

Beograd -- Skupština Srbije vodi objedinjenu raspravu o izboru sudija na trogodišnji mandat u sudovima opšte i posebne nadležnosti i o izboru zamenika javnih tužilaca...U dnevni red je po hitnom postupku uvršćena odluka o izboru zamenika javnih tužilaca koju je predložilo Državno veće tužilaca...Predlog...

Nastavak na B92...

Skupština završila raspravu o sudijama

Izvor: RTS, 27.Jul.2010

Parlament Srbije u okviru pete vanredne sednice završio raspravu o Predlogu odluke o izboru sudija u sudovima opšte i posebne nadležnosti. U toku rasprava o predlogu izbora predsednika Saveta guvernera NBS i izboru zamenika generalnog sekretara Skupštine Srbije. ..Poslanici Skupštine Srbije završili...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.