Pojačana dezinfekcija javnih površina u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 20.Nov.2020, 09:44

Pojačana dezinfekcija javnih površina u Prokuplju

Radnici prokupačkog Javnog komunalnog preduzeća Hammeum sprovode akciju dezinfekcije svih javnih površina u gradu, počev od Doma zdravlja, Bolnice, Doma za smeštaj starih lica, policije, pešačke zone. U ovom preduzeću kažu da su dve ekipe non stop na terenu i sa volonterima Crvenog krsta rade dezinfekciju prostora.

Kako bi sprečili dalje širenje pandemije virusa korona Krizni štab u Prokuplju je naložio Hammeumu da pojača dezinfekciju javnog prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << natrijum hipohloritom, a na mestima gde je otežan prilaz kamionima koriste se traktori sa raspršivačem i kante za prskanje.

Zbog sve teže epidemiološke situacije, akcije dezinfekcije će se nadalje svakodnevno sprovoditi u svim delovima grada kako bi obezbedili maksimalnu bezbednost na mestima gde je najveća frekvencija stanovnika. Do sada je u ovoj akciji izvršena dezinfekcija ulaza i prostora oko zgrade Gradske uprave, Policijske uprave, Muzeja, Doma zdravlja, Bolnice, crkvenog parka, kao i objekata Predškolske ustanove "Neven" u centru grada i Sokićevom naselju – kažu u Kriznom štabu.

Inače, prokupačko preduzeće Hammeum jedno je od retkih u Srbiji koje samo proizvodi natrijum hipohlorit (NaOCl), a na početku pandemije virusa korona među prvima se ponudilo da besplatno svakoga dana donira gradovima širom Srbije određenu količinu ovog dezinfekcionog sredstva koje dnevno proizvodi u količini od oko 1.000 litara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.