PORODIČNA VEŠTINA Sin sportista i student kao „diplomki rad“

Izvor: juGmedia, 21.Dec.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODIČNA VEŠTINA Sin sportista i student kao „diplomki rad“

PROKUPLJE-  Da ponekad sport  kojim se  čovek počne baviti u svojoj mladoti jednoga  dana postane životno opredeljenje i uđe u sve pore života, pa čak i unutar same porodice, očigledan je primer  prokupačkog bračnog  para Nadice i Nebojše Kurtića i njihovog sina Milana, studenta treće godine DIF-a u Nišu.

Ovaj bračni par je osnivač Karate kluba >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Prokuplje, a uspešna klupska istorija je istovremeni ispisivana i u njihopvj kući, po zidovi,a pokrivenim medaljama i peharima i tako pune 23 godine, koje su iznedrile mnoge majstara karate sporta – poznate akademske radnice i ugledne ljude u privatnom i javnom životu.

Sa svoje dvanaeste godine po prvi put sam zakoračao u sali za treninge karate veštine i fukcionisala je kao sekcija pri sportskom društvu  Partizan. Što se na moju sreću pokazalo da nije bilo kasno, jer se danas počinje mnogo ranije.  Ubrzo sam postao juniorski a potom i seniorski prvak stare  Jugoslavije nastupajući u katama i borbama i postizao  zapažene rezultate. Karijeru aktivnog takmičara okončao sam 1999. godine  i već sledeće sam postao trener  Karate unije Jugoslavije  i  na Evropskom prvesntvu  naši takmičari su osvojili 10 medalja.  Ostao sam i dan danas veran toj organizaciji gde sam trenutno

trener u katama  a moj sin Milan stalni član repezentacije u katama i borbama“, priča za Jugmediu Nebojša Kurtić, uz šaljivu opasku da je glavni krivac za sve uspehe njegova supruga Nadica.

Nebojaša je rođeni Leskovačnin a Nadica rođena Prokupčanka. Prevladala je ljubav i u ovom slučaju džentlmen je postao  Prokupčanin.

Inače, glava porodice Kurtić je vlasnik crnog pojasa šesti dan koji je svoje druženje sa karate veštinom počeo još davne 1975 godine u Leskovcu.

U svojoj trenerskoj karijeri pomenuću samo dva odličja vredana pažnje. Od ministra za sport 2000. godine nagrađen sam  kao najbolji pedagog u karate sportu kod  nas, dok sam u Prokuplju 2013. godine bio izabran za trenera godine. Ipak moju životnu priču  i moj i Nadičin diplomski rad  je naš sin Milan sa kojim se nastavlja sve što smo postigli u ovom sportu. Na nas dvoje je da samo radimo i poželimo da nas prevaziđe“, s ponosom priča Nebojša Krstić.

Milan je, inače, student treće godine  DIF-a u Nišu. Porasao je i prohodao u sali za treninge i u njoj je prohodao. Sa tri godine je prvi put obukao kimono i svoj dečački život, umesto sa igračkama, zamenio spravama za treninge. Ponos je i Prokupčana, budući da je prvi sportista koji je u gradu na Toplici po prvi put doneo zlatnu medalju  sa nekog svetskog takmičenja – 2012. godine na Svetskom prvenstvu  Karte unije u Novom Sadu.

Dok je intonirana srpska himna, Milan je plakao od sreće“, prisećaju se roditelji.

Na godišnjici fakultetu u Nišu je prošle godine dobio priznanje  kao uspešan karate majstor, doj je rodnom Prokuplju tri puta izabran za sportistu grada.  I Milan je vlasnik crnog pojasa drugi dan.

Ipak, heroj ove priče je lepša polovina porodice Kurtić – Nadica!

U klubu   trener, a u porodičnoj kući prava domaćica koja  brine o ishrani cele porodice i kojoj nije teško da sve postigne na vreme.

Sve što radim, radim sa zadovoljstvom i u interesu moje porodice. Nije mi teško ni na  treningu niti u obavljanju kućnih poslova. Sa pravom mogu da kažem da sam ponosna majka kada imam takvog sina kao što je Milan i, takođe, ponosna domaćica kada u suprugu Nebojši imam sve razumevanje. On je uvek tu da mi pomogne u bilo čemu pa i mojim kuhinjskim poslovima“, priča sportkistikinja, uspešan trener, domaćica, majka i dama, crnog pojasa četvrti dan.

O rezultaima koje su postigli  u KK Prokuplje osatvićemo za drugu priliku  uz samo napomenu da umesto reči govore fotografije koje smo zabeležili u njihovoj porodičnoj kući u Prokuplju.

Vukašin Stevanović

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

KARATE KAO NAČIN ŽIVOTA: Evo zašto o Kurtićima čitavo Prokuplje priča sa ponosom

Izvor: Kurir, 22.Dec.2016, 00:46

...„Sa svoje dvanaeste godine po prvi put sam zakoračao u salu za treninge karate veštine i Bila je to sekcija pri sportskom društvu  Partizan  Ubrzo sam postao juniorski a potom i seniorski prvak stare  Jugoslavije nastupajući u katama i borbama Karijeru aktivnog takmičara okončao sam 1999...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.