Otmičari su me ostavili sa bombom u ruci!

Izvor: Press, 21.Jul.2010, 03:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otmičari su me ostavili sa bombom u ruci!

Radivoje Atanasković (62) iz Prokuplja kaže da su ga otele dve osobe i ostavile vezanog u kamenolomu sa kašikarom navučenom na palac! Posle nekoliko sati drame, Radivoje uspeo da se spase
Radivoje Atanasković (62) iz Prokuplja kaže da su ga dve nepoznate osobe kidnapovale iz njegove firme i ostavile u kamenolomu vezanog sa bombom u ruci! Atanasković kaže za Press da je, iako vezan, nekako uspeo da dođe do glavnog puta i pozove >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pomoć. Pripadnici Žandarmerije skinuli su mu kašikaru čiji je osugirač bi navučen na njegov palac!
Radivoje Atanasković kaže da je otet u ponedeljak po podne, u trenutku kada je bio sam u svojoj firmi „RIS".
- Nameravao sam da sredim neke papire u kancelariji, kada su iznenada upala dva mladića sa pištoljima. Bio sam zbunjen, a jedan od njih mi je prislonio cev pištolja na usta i rekao da ćutim! Nisam pružao otpor, a napadači su mi vezali trakom najpre oči, a zatim noge i ruke. Kada su mi vezivali ruke, jedan od njih je izvadio bombu kašikaru, stavio mi je u ruke, a osigurač navukao na moj palac, tako da bi u slučaju da raširim ruke aktivirao bombu! Prebacili su me u drugu prostoriju gde su me držali nekoliko časova - priča Atanasković. On dodaje da su napadači sve vreme ćutali.
„Sad si gotov!"
- Jedan od njih je jednom trenutku samo rekao: „Sada si gotov, došao ti je sudnji dan"! Onda su me nekoliko puta udarili po stomaku i leđima. Posle nekoliko sati izveli su me iz kancelarije. S obzirom da su mi oči bile vezane, nisam video gde idemo. Shvatio sam da su me ubacili na zadnje sedište automobila i pretpostavljam da su krenuli ka Prokuplju. Međutim, nakon nekoliko stotina metara okrenuli su auto i krenuli na suprotnu stranu, ka Žitorađi. Na par kilometara od Prokuplja, skrenuli su sa glavnog puta i nastavili ka nekadašnjem kamenolomu, gde su me izbacili iz kola - priča Atanasković.
Naš sagovornik kaže da u prvom trenutku nije znao gde se nalazi, jer su mu sve vreme oči bile vezane. Kaže da je čuo komentar mladića nakon što su ga izbacili.

- Jedan od njih je rekao: „Da pregazimo smrada", dok je drugi odgovorio: „Ma neka ga, on će i onako sam da završi". Zatim su kidneperi otišli. U prvom trenutku nisam znao šta da radim, ali kako je vreme prolazilo, pokušao sam da se oslobodim. Od znoja, spala mi je traka sa očiju, pa sam mogao nešto da nazrem u mraku. Puzao sam i instiktivno krenuo nizbrdo. Potom sam čuo automobile. Na oko dvesta metara od mesta gde sam ostavljen, izašao sam na magistralni put Prokuplje - Žitorađa. Sve vreme sam držao bombu kašikaru u ruci - nastavlja priču Atanasković i objašnjava da je nakon izlaska na glavni put naišao automobil koji se kretao iz Žitorađe ka Prokuplju.
Žandarmi demontirali bombu
- Istrčao sam ispred automobila, a vozač se uplašio i krenuo unazad. Međutim, nakon mog zapomaganja, vozač je stao. Zamolio sam ga da pozove policiju, što je i uradio. Policija je brzo stigla. Kada su shvatili da držim bombu u ruci, odmah su pozvali jedinicu Žandarmerije koja je ubrzo stigla. Žandarmi su bezbedno deaktivirali kašikaru - rekao je Atanasković naglašavajući da sumnja, ali da još nije siguran ko želi njegovu smrt i da će se o tome više znati kada policija uradi svoj posao.
Iz policije su potvrdili da je preksinoć oko ponoći prijavljen slučaj kidnapovanja i da je Atanasković imao bombu u rukama kada je stigla patrola, ali u cilju dalje istrage, nisu mogli da komentarišu slučaj.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.