Održana Skupština srpsko-ruskog prijateljstva

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Avg.2014, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana Skupština srpsko-ruskog prijateljstva

Na Skupštini udruženja srpsko-ruskog prijateljstva „Toplica“ u Prokuplju razmatran je i usvojen Izveštaj o radu ove organizacije u proteklom periodu.

Govoreći o radu u tom periodu predsednik udruženja Miodrag Damnjanović rekao je da su kroz određene aktivnosti nastojali da gaje prijateljske odnose srpskog naroda prema ruskom i da je pokrenuta inicijativa za bratimljenje Prokuplja i ruskog grada Gatčine. >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Inače, Opština Prokuplje podržava rad ovog udruženja.

- Za četiri godine postojanja organizovali smo mnoge kulturne manifestacije i obeležili značajne datume iz istorije srpskog i ruskog naroda na kojima se govorilo o tradiciji i kulturi koje neguju ova dva naroda, rekao je Damnjanović i dodao da je kod lokalne samouprave pokrenuta inicijativa za bratimljenje Prokuplja i Gatčine.

Usvajajući plan rada za naredni period istaknuto je da u udruženje treba da se učlani što više mladih ljudi, da se intenzivira saradnja sa srednjim školama, da se kroz organizovanje kulturnih manifestacija neguje tradicija i običaji srpskog i ruskog naroda i da se produbi saradnja sa srodnim udruženjima iz drugih gradova Srbije.

- Da bi ostvarili svoje planske zadatke i da bi u rad organizacije uključili što veći broj omladine u narednom periodu neophodno je da obezbedimo prostoriju, kancelarijski nameštaj i opremu, rekao je Damnjanović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.