Novogodišnji koncert KUD Abrašević u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2023, 11:38

Novogodišnji koncert KUD "Abrašević" u Prokuplju

Folkloristi, pevači, solisti i članovi Kulturno-umetničkog društva "Abrašević" pred kraj i ove godine za Prokupčane pripremaju završni novogodišnji koncert koji će se održati u petak, 15. decembra u sali Doma kulture u Prokuplju od 19:30.

U jednoj od poslednjih manifestacija koju Dom kulture organizuje u ovoj godini, pozivaju građane na druženje i program koji su pripremili članovi tog društva.

Na završetku svake kalendarske godine, sada već tradicionalno, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pripremamo bogat i interesantan program u kome uživaju sve generacije. Našu vernu publiku, ali i sve one koji možda žele da dođu po prvi put i vide kako mi to igramo i pevamo, pozivamo sa velikim zadovoljstvom. Naš koncert je uvek pun veselja i radosti i želimo da naše dobro raspoloženje podelimo sa našim sugrađanaima - kažu u Domu kulture.

KUD "Abrašević“ u Prokuplju je osnovan 1910. godine pod imenom "Pevski zbor Jugbogdan".

Nakon 8 godina deli se na dramsku družinu i pevačko-igračko društvo "Jugovići", a od 1921. godine menja ime u "Radničko društvo Abrašević" i pod tim imenom radi i danas.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.