Noga sa đubrišta odsečena u bolnici u Prokuplju?

Izvor: Mondo, 13.Avg.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Noga sa đubrišta odsečena u bolnici u Prokuplju?

Ljudska potkolenica, koja je prošlog četvrtka pronađena u reciklažnom centru Regionalne sanitarne deponije u Leskovcu, prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih istrazi, najverovatnije potiče iz Opšte bolnice u Prokuplju.

Foto: MONDO Sivački Goran

Policija je navodno utvrdila da je tamo obavljena amputacija leve potkolenice neposredno pre ovog bizarnog otkrića na otpadu, pišu "Večernje novosti".

Prema nezvaničnim informacijama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u toku su medicinska veštačenja i DNK analiza i tek nakon toga se može očekivati da se o svim detaljima obavesti javnost.

Smeće se prikuplja iz više gradova

Preduzeće "Por Verner Veber", kome su Leskovčani u javno-privatnom partnerstvu poverili prikupljanje i deponovanje smeća sa područja grada, ovu uslugu pruža i u više opština Jablaničkog okruga, u Vladičinom Hanu, ali i u Prokuplju. Tako je policiju trag, kako saznajemo, doveo do bolnice u Prokuplju.

Istražni organi su svima koji su na bilo koji način povezani sa ovim događajem naložili da ne daju izjave do okončanja postupka.

Nakon što je ljudsko stopalo sa delom lista pronađeno na deponiji sumnjalo se da je tamo dospelo kao medicinski otpad iz Opšte bolnice u Leskovcu.

To je ubrzo demantovao direktor Nebojša Dimitrijević izjavom da takve amputacije, na odeljenjima hirurgije i ortopedije, nije bilo u poslednjih mesec dana.

Pošto je potkolenica pronađena u još neraspadnutom stanju, sve je ukazivalo na neku drugu zdravstvenu ustanovu.

Na stopalu je bio vidljiv "precizan hirurški rez", pa je istraga posle provere u Leskovcu usmerena ka bolnici u Prokuplju.

U Opštoj bolnici u Leskovcu rekli su da medicinski otpad "ne može da završi na deponiji".

"Delovi ljudskih organa nakon operacija uklanjaju se posebnim putevima i procedurama i u posebno obeleženim kontejnerima, koji se i po boji razlikuju od onih sudova gde se odlaže komunalni otpad", rekao Nebojša Dimitrijević, i dodao da se medicinski otpad uz prateću dokumentaciju spaljuje u bolničkoj spalionici i nakon dodatnih analiza odlaže na posebnom delu deponije, pišu "Novosti".
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odsečena noga nađena na deponiji u Leskovcu doneta iz Prokuplja

Izvor: Večernje novosti, 13.Avg.2015

LjUDSKA potkolenica, koja je prošlog četvrtka pronađena u reciklažnom centru Regionalne sanitarne deponije u Leskovcu, prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih istrazi, najverovatnije potiče iz Opšte bolnice u Prokuplju. Policija je navodno utvrdila da je tamo obavljena amputacija leve...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.