Na Svetog Prokopija  Ulica darivanja  poklon građanima Prokuplja

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Jul.2019, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Svetog Prokopija Ulica darivanja poklon građanima Prokuplja

U sklopu obeležavanja gradske slave Sveti Prokopije, u pešačkoj zoni, održana je tradicionalna manifestacija „Ulica darivanja“, na kojoj su mnogobrojni privrednici svoje proizvode poklanjali građanima Prokuplja.

Proizvode iz svog proizvodnog programa, građanima su poklanjali SZTR „Čutura“, poslastičarnice „Toplica“ i „Đavori“, Udruženje pčelara „Pčelica“, na čijem štandu su bili i savetodavci PSS, Podrum vina „Maletić“ >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << iz Velike Plane, Industrija mesa „Biftek“ iz Niša, Kompanija Žitopek iz Niša, manifestaciju je pomogla i Predškolska ustanova „Neven“, dok su svoje radove predstavili korisnici Dnevnog boravka za decu i omladinu ometene u razvoju „Sunce“ iz Vodica i članovi Udruženja invalida rada iz Prokuplja.

Ovu jedinstvenu, petu po redu, manifestaciju, osim mnogobrojnih sugrađana, posetili su i vladika niški Arsenije, gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović i načelnik Topličkog upravnog okruga Milan Aranđelović sa saradnicima, kao i delegacija slovenačke opštine Kočevje, koja je pobratom našeg grada.

Vladika niški Arsenije i gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović razgledali su štand Dnevnog boravka „Sunce“, na kojem su korisnici izložili svoje crteže posvećene gradskoj slavi Sveti Prokopije.

-Velika čast, zadovoljstvo i podstrek za sve nas, predstavlja to što je vladika niški Arsenije posetio naš štand i na taj način pokazao veliko interesovanje za naš rad. Vladika Arsenije je pre nešto više od godinu dana bio u našoj ustanovi, gde smo ga upoznali sa svim aktivnostima koje se sprovode u Dnevnom boravku, izjavio je tehnički sekretar Udruženja obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti Topličkog upravnog okruga Dragoslav Petrović i dodao da su korisnici, zajedno sa stručnim saradnicima, uložili veliki trud, kako bi svojim izloženim radovima, građanima pokazali da su i oni sastavni deo društvene zajednice.

SZTR „Čutura“ građanima je poklonila nekoliko hiljada slanih i slatkih paketića iz svog proizvodnog programa.

Poslovni sekretar ove najveće trgovinske firme u Toplici, Aleksandra Stojković, izjavila je da je menadžmentu i zaposlenima u ovom preduzeću, čast što su i oni deo obeležavanja gradske slave.

-Biti učesnik slavskih svečanosti je čast i zadovoljstvo. Podelom poklona našim sugrađanima, mi na ovaj način svim građanima čestitamo gradsku slavu, izjavila je ona.

Menadžer maloprodaje u Industriji mesa „Biftek“, Gordana Miljković, ističe da oni, izlaganjem svojih proizvoda, koje su Prokupčani degustirali, daju svoj doprinos obeležavanju ovog velikog praznika.

Posebne simpatije, posetioci su pokazali prema deci u narodnim nošnjama, koja su Prokupčanima delila liciderska srca, medenjake sa amblemom grada Prokuplja i druge slatkiše.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Pčelarstvo

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.