Kidnapovao majku  i pretio da će je ubiti

Izvor: Blic, 03.Jul.2010, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kidnapovao majku i pretio da će je ubiti

Prokuplje - Beograđanin Slaviša K. (23) uhapšen je preksinoć u selu Pepeljevac nakon što je prokupačkoj policiji radnik jedne pumpe na kojoj je mladić zaustavio automobil, javio da mu je uplašena žena rekla da ju je sin oteo, zlostavljao i uz pretnju da je će ubiti primorao da krene s njim u Prolom Banju.

- Osumnjičeni mladić je prekjuče pre podne spustio roletne i pokidao telefonske žice u njihovom stanu u Padinskoj Skeli, i naredio majci da se spakuje jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << namerava da je vozi na odmor u Prolom Banju. Majka mu je rekla da ima samo 15.000 dinara i da to nije dovoljno za odmor. Međutim, on joj je naredio da krene i zapretio da će je ubiti i njeno telo zakopati ako ne povuče krivičnu prijavu koju je ranije podnela protiv njega jer ju je maltretirao - kaže sagovornik „Blica" blizak istrazi.

Mladić je spakovao stvari u automobili, a pod pretnjom A. K. je sela u „seat ibicu". Slaviša K., koji inače nema vozačku dozvolu, vozio ju je do Prokuplja.

- Svratio je na pumpu gde je kupio ulje za servo pumpu. Majka je iskoristila taj trenutak dok je on kupovao i radniku G. Đ. šapnula da ju je sin oteo i da je vozi u Prolom Banju. Čim su oni krenuli sa pumpe, radnik G. Đ. je pozvao policiju u Prokuplju i ispričao šta mu je rekla uplašena žena - nastavlja naš sagovornik.

Prokupačka po­-licija je odmah krenula u poteru za sinom zlostavljačem. U selu Pepeljevac, na raskrsnici puteva za Kuršumliju i Prištinu, preksinoć oko 19 sati patrola je zaustavila automobil u kome je Slaviša K. vozio svoju majku.

Policija je u automobilu pronašla njegovu otpusnu listu iz Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević" i veliku količinu lekova. Na otpusnoj listi je naglašeno da se radi o izuzetno asocijalnoj i agresivnoj osobi.

- Odvedeni su u stanicu policije, i žena je dala krivičnu prijavu na zapisnik, nakon čega je njen sin uhapšen. Takođe je pokazala da ima samo 15.000 dinara što nije dovoljno ni za dva dana u banji. Iste večeri osumnjičeni je priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Prokuplju, Dejanu Milosavljeviću koji mu je odredio pritvor do osam dana - navodi naš sagovornik.

A. K. je noć prespavala u motelu, a juče ujutro je dala i izjavu istražnom sudiji. Prema rečima sudije, na saslušanju je majka ispričala da već duže vreme nije u dobrim odnosima sa sinom koji je stalno maltretira i preti da će je ubiti.

- Pošto je na saslušanju izrazila sumnju da njen sin uzima narkotike naložio sam ispitivanje i veštačenje kako bi se utvrdio razlog ovakvom njegovom nasilničkom ponašanju - rekao je za agenciju Beta sudija Milosavljević.

Bio u pritvoru

Kako „Blic" saznaje, uhapšeni Slaviša K. odležao je u beogradskom Centralnom zatvoru 22 meseca zbog pokušaja ubistva. Protiv njega je inače podneto više od deset krivičnih prijava i to zbog napada na policajce, nasilja u porodici - maltretiranje majke, razbojništva, krađa automobila.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.