Inicijativa za formiranje Udruženja ratne siročadi

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2011, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa za formiranje Udruženja ratne siročadi

Republičko Udruženje boraca rata od 1990. do 1999. godine je u Prokuplju pokrenulo inicijativu za formiranje Udruženja ratne siročadi Srbije.

Sekretar republičkog boračkog udruženja Aleksandar Dragišić rekao je agenciji Beta da će se članovi tog udruženja truditi da zamene deci iz Prokupačke opštine očeve koji su poginuli u ratovima.

Dragišić je naveo da su deci čiji su očevi poginuli, a kojih u toj opštini ima 36, dali da popune upitnike o >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << završenim školama i materijalnom stanju porodica u kojima žive.

"Prošlo je mnogo vremena i mnoga od te dece više nemaju pravo na korišćenje penzija, niti dobijaju bilo kakvu materijalnu pomoć", kazao je Dragišić i dodao da će Udruženje ratne siročadi učiniti sve kako bi obezbedilo dalje školovanje svoj deci palih boraca, kao i zapošljavanje onih koji su završili stručne škole i fakultete.

U četiri opštine Topličkog okruga - Prokuplju, Kuršumliji, Žitorađi i Blacu, u ratovima od 1990. do 1999. godine poginulo je 45 vojnika i policajaca, iza kojih je ostalo više od stotinu ratnih siročića.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inicijativa za formiranje Udruženja ratne siročadi

Izvor: TimockeVesti.net, 07.Dec.2011

Republičko Udruženje boraca rata od 1990. do 1999. godine je u Prokuplju pokrenulo inicijativu za formiranje Udruženja ratne siročadi Srbije. . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.