Hladnjaču u Beloljinu koči administracija?

Izvor: JužneVesti.com, 15.Sep.2015, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hladnjaču u Beloljinu "koči" administracija?

Iako je početkom godine u više navrata najavljivano otvaranje hladnjače u Beloljinu i upošljavanje 100 radnika, još uvek se ne zna da li će i kada stvarno ona početi sa radom.

Hladnjaču je, prema najavi, trebalo da otvori nemačka firma „Topas prodakšn“ i u nju uloži 5 miliona evra.

Predsednik Opštine Prokuplje Miroljub Paunović kaže da je izvesno da će fabrika početi sa radom, ali da je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u toku priprema projektno-tehničke dokumentacije, detaljne regulacije i da je taj proces dugotrajan.

Očekujemo početak realizacije investicije kada se završe svi ti poslovi oko dokumentacije - kazao je Paunović.

Kako je početkom godine najavljeno, radovi na izgradnji hladnjače trebalo je da počnu u martu, a ugovor o saradnji nemačkog preduzeća i lokalne samouprave potpisan je polovinom januara. Opština se obavezala da obezbedi zemljište na površini od oko 4 hektara u selu Beloljin nedaleko od Prokuplja, dok će investitor sagraditi proizvodne i prerađivačke pogone.

Pored fabrike „Leoni“, ovo je trebalo da bude druga po redu investicija u poslednjih 5 godina koja bi promenila finansijsku situaciju i smanjila nezaposlenost u Prokuplju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.