Da li je Niš ekspres napravio pogrešnu računicu ili...

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Feb.2015, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je "Niš ekspres" napravio pogrešnu računicu ili...

Pre nešto manje od mesec dana, portal Južna Srbija Info pisao je o povoljnostima relacijskih kartica za prevoz "Niš ekspresa" i to za putnike iz Aleksinca i Prokuplja pre svega.

Međutim, praksa je pokazala da relacijaske kartice neznatno manje koštaju od klasičnih mesečnih, a da pritom uveliko ograničavaju mogućnost prevoza.

Čitalac portala, Aleksinac Net, izneo je svoje iskustvo sa korišćenjem i cenom takozvanih relacijskih karata:
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
"Radim u seoskom mlinu udaljenom 12 kilometara od mog sela. Do sada sam Niš ekspresu davao malo više od 6.000 dinara za mesečnu kartu i njom mogao da putujem putevima cele opštine u rasponu od 60 kilometara, od Mozgova do Vukanje, ili od Lipovca do Bovna.

Pošto autobus koristim od kuće do posla, prevoz Niš ekspresa mi treba samo na relaciji od tih 12 kilometara.

Zato sam se obradovao kad sam saznao da je Niš ekspres uveo relacijske karte. Kad sam otišao da kupim mesečnu relacijsku kartu za 12 km od mog sela do posla, naplatili su mi je 5500 dinara.

Po mom mišljenju to je nepošteno, ako sam klasičnom mesečnom mogao za 6500 dinara da se vozim celom opštinom Aleksinac, a sad relacijsku plaćam 5500 dinara za 12 km, pa zar to nije još jedna prevara Niš ekspresa!?",  istiakao je sagovornik koji je želeo da ostane anoniman.

Da podsetimo, tada su iz "Niš ekspresa" rekli, da ovakvim mesečnim karticama i novim tarifnim sistemom žele da prilagode sistem prevoza potrebama putnika, i što je još važnije, da na taj način omoguće jeftiniji prevoz za većinu građana, naročito onih koji putuju na kraćim relacijama.

Dalje su istiakli, da putnici kupovinom ovih kartica ostvaruju velike uštede jer cena ovakve kartice zavisi od kilometraže ( dužine relacije) na kojoj putnik putuje.

Da li je ovo bila reklama i dobar poslovni potez ili zaista briga o putnicima ostaje nam da proverimo.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.