Besplatno merenje šećera u krvi u Prokuplju

Izvor: JužneVesti.com, 12.Nov.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno merenje šećera u krvi u Prokuplju

Prokupački Dom zdravlja obeležiće 14. novembra Svetski dan borbe protiv dijabetesa akcijom provere vrednosti šećera u krvi.

Akcija će se obaviti u petak 14. novembra od 9 do 12 časova u Narodnoj kancelariji u Novom naselju.

Portparolka Doma zdravlja dr Ljubica Stanković kaže da će ovom prilikom medicinski tim ustanove davati građanima sve informacije o ovoj bolesti.

Na prethodnim pregledima i akcijama koje je Dom zdravlja sprovodio izmerene su povišene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vrednosti šećera u krvi kod osoba koje do tada nisu bolovale od dijabetesa, zbog čega će se češće organizovati ovakvi  pregledi  sa ciljem da se otkriju novi slučajevi bolesti pre nego što se pojave posledice na ciljnim organima i sistemima organa - kaže Stankovićeva.

Ona podseća da je dijabetes izuzetno opasna bolest ukoliko se ne otkrije na vreme i zbog toga je neophodno da se podigne svest građana o prevenciji.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Besplatno merenje šećera u krvi

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Nov.2014

Prokupački Dom zdravlja obeležiće 14. novembra Svetski dan borbe protiv dijabetesa akcijom provere vrednosti šećera u krvi...- Ovom prilikom građani će biti u prilici da besplatno provere vrednosti šećera u krvi , kao i da od medicinskog tima dobiju sve neophodne informacije o ovoj bolesti,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.