Besplatne sadnice bagrema za topličke poljoprivrednike

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2020, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatne sadnice bagrema za topličke poljoprivrednike

Javno komunalno preduzeće Hammeum podeliće oko 20.000 sadnica bagrema vlasnicima šumskog zemljišta sa teritorije Topličkog okruga. Za preuzimanje sadnica za pošumljavanje potrebno je podneti zahtev u tom preduzeću i fotokopiju posedovnog lista parcele.

Nadležni u JKP Hammeum navode da je veliko interesovanje poljoprivrednika za sadnice koje su sami proizveli u svom rasadniku i da će se one deliti do isteka zaliha.

Za samo nekoliko dana već smo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << podeli gotovo polovinu od planiranog, tako da očekujemo da će se čitava akcija brzo završiti - rekao je rukovodilac Rasadnika Stevan Kostić.

Za razliku od ranijih podela, kada su besplatne sadnice deljene vlasnicima šeste i sedme klase zemljišta, ova podela namenjena je samo vlasnicima šumskog zemljišta.

Kostić ističe da je odluka da se u njihovom rasadniku proizvodi i deli bagrem doneta nakon procene stručnjaka da je Toplički okrug pogodan za ovu vrstu listopadnog drveta, da se dobro prilagođava uslovima sredine, lako se razmnožava i brzo raste.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.