Slučaj poklanjanja akcija Telekoma? Mučenik ili...

Izvor: B92, 07.Nov.2017, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj poklanjanja akcija Telekoma? Mučenik ili...

Komisija za hartije od vrednosti pratila je slučaj masovnog poklanjanja akcija Telekoma, za koje se sumnja da je prodaja na crno.

Kako je rekao predsednik Komisije za hartije od vrednosti Predrag Dedeić, Komisija je ispitivala slučaj trgovanja hartijama ovog najprofitabilnijeg domaćeg preduzeća, pod plaštom poklona.

"Bio je promet na osnovu poklona, pratili smo koji je to obim i shvatili da je zanemariv“, rekao je predsednik Komisije.

Kako je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na konferenciji Beogradske berze, Komisija će preko poreske uprave vršiti neki pritisak da se vidi da li u tom smislu ima neplaćnja poreza.

Međutim, broker Nenad Gujaničić misli da u ovom slučaju nije ništa sporno:

"Pogrešan je način da se progoni neki mučenik koji je pokušao da proda nešto i to putem koji mu je država omogućila?“.

Ipak, Dedeić ističe da ukoliko postoji osoba koja to organizuje da mora da se procesuira.

"Mi kao komsiija dobijamo i neke inpute sa tržišta... Takođe, radujem me i projekat IPO Go! Mi kao komisija moramo da pustimo život da ide, ali čekamo procese trudimo se da ih ne sprečavamo“, kaže Dedeić.

Učesnici konferencije osvrnuli su se i na problem drugih javnih preduzeća i saglasali su se da je malo toga do sada urađeno.

Potrebno je, dodaju, da se pri tom procesu ne nude apriori nikakva obećanja, i da se postave jasno matrice.

"Stvara mi se slika roditelja koji imaju dete od već 16 godina i razmišljaju da li je pogodan trenutak da ga puste u školu“, kaže Dedeić.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.