Stefanović: Naredna runda dijaloga krajem jula

Izvor: Blic, 13.Jul.2011, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Naredna runda dijaloga krajem jula

Naredna runda dijaloga Beograda i Prištine biće najverovatnije do kraja meseca, a razgovaraće se o električnoj energiji, telekomu, katastru, kao i o carinskim pečatima, izjavio je šef beogradskog tima Borislav Stefanović, posle razgovora sa evropskim posrednikom u ovom dijalogu Robertom Kuperom.

U izjavi za Tanjug nakon susreta s Kuperom, Srefanović je rekao i da očekuje i da se nada da će petorica sprskih mladića koji su uhapšeni za vreme proslave Vidovdana na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Metohiji biti pušteni na slobodu u najskorije vreme.

"Iskoristili smo priliku da podsetimo na neprihvatljivost ponašanja vlasti u Prištini prema Srbima na Kosovu, kojima su pokušavali da oduzmu srpska dokumenta i tražili smo da se u najkraćem roku petorica mladića uhapšenih tokom proslave Vidovdana hitno oslobode" rekao je Stefanović.

Stefanović je podsetio da je ovo bio još jedan u nizu redovnih sastanaka s evropskim posrednikom, a u sklopu priprema za narednu rundu dijaloga Beograda i Prištine, da su razgovori bili produktivni i konstruktivni, kao i uvek.

I ovog puta to je bila prilika da se čuju stavovi naše strane o pitanjima koja pokušavamo da rešimo dijalogom i, kako je naglasio Stefanović, Kuper je mogao da čuje koje su naše pozicije u odnosu na rešenja koja nas, kako je dodao, očekuju tokom sledeće runde.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.