Srbi na Kosovu i dalje bez telefona

Izvor: Press, 27.Sep.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na Kosovu i dalje bez telefona

Drugi dan zaredom više od 80.000 Srba u centralnom Kosovu je bez mobilne i fiksne telefonije. Signal „Telekoma Srbija" dostupan je još samo na severu pokrajine, ali je najteža situacija u Kosovskom Pomoravlju, gde je oko 30.000 Srba bez ikakvog telefonskog signala. Radnici nelegalne regulatorne agencije za telekomunikacije, u pratnji specijalne jedinice kosovske policije „Rosa", u nedelju su uništili opremu mobilne i fiksne telefonije „Telekoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbija" na Kosmetu. Albanci su juče nastavili akciju onesposobljavanja opreme. Koordinator tehnike „Telekoma Srbije" za KiM Ilija Ivanović potvrdio je da je u nedelju uništeno sedam baznih stanica.
- Nadam se da akcija neće smeti da se sprovede na severu Kosova. Akciju na uklanjanju repetitora u tom delu pokrajine sprečili su u nedelju meštani Zubinog Potoka - kazao je Ivanović.
S druge strane, prištinski mediji prenose da je glavni razlog isključivanja i uklanjanja antena mobilne mreže „Telekoma Srbija" formiranje telefonije MVNO, koja će funkcionisati samo na lokacijama naseljenim Srbima.  
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.