Porez na mobilnu telefoniju ukida se 1. januara 2011.

Izvor: Beta, 17.Sep.2010, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porez na mobilnu telefoniju ukida se 1. januara 2011.

BEOGRAD, 17. septembra 2010. (Beta) - Krizni porez na mobilnu telefoniju biće ukinut od 1. januara 2011. godine, izjavio je u petak novinarima premijer Srbije Mirko Cvetković.

Vlada Srbije uvela je u junu 2009. godine porez na mobilnu telefoniju u okviru mera za smanjenje budžetskog deficita i trebalo je da ga ukine sa prvim znacima ekonomskog oporavka. Prema zvaničnim podacima, Srbija je u prvom kvartalu 2010. izašla iz recesije.

Sva tri operatera mobilne telefonije, Telekom Srbija, Vip mobajl i Telenor zatražila su 6. maja ukidanje tog poreza od 10 odsto.


Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Cvetković: Dinar se stabilizovao

Izvor: B92, 17.Sep.2010

Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković kaže da se dinar stabilizovao i da ne očekuje dalje značajnije slabljenje domaće valute...Cvetković je na ručku Američke privredne komore kazao da bi eventualna dalja devalvacija dinara trebalo da bude na nivou razlike inflacije u Srbiji i inflacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.