Na centralnom Kosovu ponovo radi mreža MTS-a

Izvor: S media, 11.Maj.2010, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na centralnom Kosovu ponovo radi mreža MTS-a

Na širem području Gračanice i okolnih sela u centralnom Kosovu nastanjenim srpskim stanovništvom sinoć je ponovo proradila mobilna mreža Telekoma Srbije.

Signala mreže 064 ima u Gračanici, Lapljem selu, Preocu, Čaglavici, Badovcu, Lipljanu i okolini, preneli su stanovnici tih mesta u centralnom Kosovu.

Signal mobilne mreže srpskog mobilnog operatera nije podjednake jačine u svim mestima.

Fiksna telefonska linija profunkcionisala je i u Službi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << hitne pomoći u Lapljem selu koja radi u okviru Doma zdravlja u Gračanici.

Za sada nema informacija iz Telekoma Srbije na Kosovu kako je signal ponovo aktiviran.

Kosovske vlasti u skoro svim sredinama na Kosovu južno od Ibra pre skoro 20 dana skinule su predajnike i antene Telekoma Srbije i Telenora.

Pre uključenja signala mobilne mreže srpskih operatera u centralnom delu Kosova, signalom MTS-a je pokriven veći deo Kosovskog Pomoravlja, zatim deo opštine Štrpce, Goraždevca i Peći.

Signal MTS-a na severu Kosova nije isključivan.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je juče da uskoro očekuje potpuno rešavanje problema funkcionisanja telefonskih veza na Kosovu.

Bogdanović je istakao da vlada, ministarstvo i operateri fiksne i mobilne telefonije nastoje da problem koji je nastao jednostranom akcijom privremenih vlasti u Prištini reše mirnim putem.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.