Danica Drašković: Stručnija sam od pola vlade

Izvor: Politika, 21.Nov.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danica Drašković: Stručnija sam od pola vlade

INTERVJU

Nezvanični izvori iz viših rukovodećih struktura „Telekoma” tvrde da je imenovanje Danice Drašković na funkciju predsednika Upravnog odbora ove moćne kompanije opcija koja se razmatra, dok na srednjem nivou menadžmenta, kako se saznaje, nisu oduševljeni takvim kadrovskim rešenjem. I u ovom slučaju nezaobilazan je politički uticaj, ali problem je u tome što je formiranjem Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića opao koalicioni potencijal Srpskog pokreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << obnove. Kao mogući pretendenti na funkciju predsednika UO „Telekoma” u obaveštenim krugovima pominju se bivši direktor „Pošte” Dragan Kovačević i Miloš Selić iz „Telekoma”, nekadašnji aktivista SPO-a.

Danica Drašković u kratkom razgovoru za „Politiku” kaže da još nije obaveštena da će biti postavljena za predsednika Upravnog odbora „Telekoma” što je već objavljeno u pojedinom medijima. „Ne znam, još me niko nije obavestio da ću biti postavljena na to mesto”, tvrdi supruga lidera SPO-a Vuka Draškovića.

Mislite li da ćete biti dovoljno stručni da obavljate tu funkciju?

Naravno, imam ogromno radno iskustvo i mislim da sam stručnija od pola aktuelne vlade.

Nije li u pitanju koalicioni odgovor?

Vaše pitanje nije korektno. Sva postavljenja su politička pogodba.

Zbog štednje koja je uvedena u državi procenjuje se da će plata predsednika Upravnog odbora biti manja od 160.000 dinara, koliko je do sada iznosila. Kolika očekujete da će biti Vaša primanja?

– Ja, zapravo, očekujem da dođem na čelo Bezbednosnoinformativne agencije. Za to mesto imam stručno i političko pravo, jer sam se 20 godina borila da raskrinkam udbaše.

V. M. D.

[objavljeno: 21/11/2008]
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.