Haljina princeze Dajane za 800 hiljada dolara

Izvor: Blic, 25.Jun.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haljina princeze Dajane za 800 hiljada dolara

Haljina koju je princeza Dajana nosila pre 26 godina, kada je sa Džonom Travoltom plesala u Beloj kući, prodata je na aukciji u Torontu za 800 hiljada kanadskih dolara (821 hiljada američkih dolara).

Tokom svečane večere u Beloj kući 1985. godine, pokojna britanska princeza je nosila tamnoplavu svilenu haljinu, koju je kreirao Viktor Edelstajn, a nakon večere Dajana je plesala sa glumcem Džonom Travoltom. Ista haljina sada je prodata na aukciji za 800 hiljada dolara.

Aukcijska kuća Vadington je pre aukcije procenila da haljina vredi između 800 hiljada i milion dolara, a pored ove, prodato je još nekoliko haljina koje su pripadale princezi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.