Zatvorena biračka mesta u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 20.Maj.2012, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena biračka mesta u Srbiji

U Srbiji su večeras u 20 sati zatvorena biračka mesta na kojima je 6.771.479 birača moglo da glasa u drugom krugu predsedničkih izbora. Biračima koji se zatekli na biračkom mestu u 20 sati moralo je da bude omogućeno da glasaju.

Za glasanje na predsedničkim izborima bilo je ukupno 8.390 biračkih mesta, od čega 8.323 u gradovima i opštinama u Srbiji, 38 u 22 zemlje u inostranstvu, a 29 >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija.

Prema poslednjima podacima Republičke izborne komisije, pravo glasa do 18 sati iskoristilo je 36,83 odsto birača. RIK konačne rezultate treba da objavi u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta, najkasnije u četvrtak 24. maja, do 20 sati. Do objavljivanja konačnih rezultata, RIK će objavljivati privremene rezultate.

Građani Srbije danas su u drugom krugu birali predsednika Srbije među dva kandidata koja su 6. maja osvojili najveći broj glasova - kandidata koalicije "Izbor za bolji život" Borisa Tadića i koalicije "Pokrenimo Srbiju" Tomislava Nikolića.

Za predsednika Republike biće izabran kandidat koji dobije većinu glasova birača koji su glasali. Ako oba kandidata dobiju jednak broj glasova glasanje se ponavlja u roku od 15 dana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.