Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2017, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pobeda čista kao suza

BEOGRAD - Predsednički kandidat Aleksandar Vučić objavio je večeras pobjedu na predsedničkim izborima u Srbiji, navodeći da je za njega glasalo više od dva miliona birača i da je pobjeda čista kao suza.

"Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno poverenje i od tri miliona i 700 hiljada ljudi, konačna procena je da smo dobili oko dva miliona i 35.000 glasova", rekao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na konferenciji za novinare u sjedištu stranke, u prvom obraćanju po zatvaranju birališta u sjedištu stranke, oko 22.30.

On je istakao da je dobio 12 odsto, odnosno oko 430.000 glasova više nego svi drugi kandidati zajedno.

Vučić je rekao da je ponosan na činjenicu da je dobio ogroman broj glasova u uslovima koji su bili sve, samo ne laki.

"Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kom smeru Srbija želi da ide, važno da je pobeda čista kao suza, da nije mala razlika", rekao je Vučić.

On je zahvalio svim građanima Srbiji, navodeći da je većinski pobijedio i u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i u mjestima gdje većinski žive Mađari.

"Posebno hvala Koceljevi, Dolejvcu, Žagubici, svuda je preko 80 odsto glasova za nas", rekao je Vučić.

Premijer i izabrani predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će nova vlada biti formirana u naredna dva mjeseca.

"Vlada će biti formirana u naredna dva meseca, dva meseca i koji dan", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u sjedištu stranke, u prvom obraćanju poslije izbora, na kojem je objavio pobjedu.

Vučić je poručio večeras da će biti predsjednik svih građana i da će se boriti za sve, bez obzira da li su glasali za njega ili ne.

Vučić je u obraćanju u sjedištu SNS medijima rekao da će biti oštar kritičar vlade onda kada se uljuljka i kada bude pomislila da je lako, ali da će joj davati podršku za teške poteze i mjere koje će preduzimati, a koje će biti na korist građana Srbije.

"Boriću se za ugled Srbije, da bude još veći i da možemo svi zajedno svojom najlepšom Srbijom svuda da se ponosimo" poručio je Vučić.

On se zahvalio građanima na podršci i obećao da će dati sve od sebe da bude predsednik svih građana, dodajući da nikoga nije lagao ni obmanjivao.

U štabu Aleksandra Vučića večeras se nalazi i predsjednik Republike Srpske Milora Dodik, a pobjeda je proslavljena muzikom trubača.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.