Vojska Obale Slonovače zatvorila granice

Izvor: S media, 03.Dec.2010, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska Obale Slonovače zatvorila granice

Vojska Obale Slonovače saopštila je sinoć da je zatvorila sve kopnene, vazdušne i pomorske granice, nakon što je opozicioni lider Alasan Uatara proglašen za pobednika predsedničkih izbora.

"Vazdušne, pomorske i kopnene granice zatvorene su od večeras pa do daljeg za sav promet ljudi i saobraćaja", navedeno je u saopštenju portparola vojske Babri Gohorua, prenosi Rojters.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << juče objavljeno je da je Alasan Uatara novi predsednik Obale Slonovače, pošto je osvojio 54,1 odsto glasova birača u drugom krugu predsedničkih izbora, održanih u nedelju, 28.novembra.

Istorijski predsednički izbori

Kako je saopštio predsednik Izborne komisije, njegov protivkandidat i dosadašnji šef te afričke države Loran Gbagbo osvojio je 45,9 odsto glasova.

Rezultati predsednickih izbora saopšteni su dan kasnije nego što je to ustavom predvidjeno i moraju da budu potvrdjeni od strane Ustavnog saveta.

Britanska agencija je ranije prenela da je Gbagbo pozvao izbornu komisiju da otkaže objavljivanje rezultata izbora, zbog navodnog "lažiranja od strane pobunjenika" koji podržavaju opozicionog rivala Uataru.

Milioni stanovnika se nadaju da će izbori, koje su medjunarodni posmatrači proglasili slobodnim i fer, vratiti stabilnost u tu zapadnoafričku državu poznatu po proizvodnji kakaovca.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija saopštio je da će preduzeti mere protiv svakoga ko bude ometao sprovodjenje izbornog procesa u Obali Slonovače, nakon što su objavljeni rezultati drugog kruga predsedničkih izbora, prema kojima je kandidat Alasan Uatara pobedio dosadašnjeg šefa države Lorana Gbagboa.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Vojska Obale Slonovače zatvorila granice nakon izbora

Izvor: Blic, 03.Dec.2010

ABIDŽAN - Vojska Obale Slonovače zatvorila je granice zemlje i zabranila izveštavanje stranih medija, dok u zemlji raste napetost zbog ishoda drugog kruga predsedničkih izbora...Napeta situacija je nastala nakon što je Ustavni sud odbacio proglas Nezavisne izborne komisije da je na izborima pobedio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.