Romni nadmoćno pobedio u Portoriku

Izvor: Blic, 19.Mar.2012, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romni nadmoćno pobedio u Portoriku

Bivši guverner Masačusetsa Mit Romni ostvario je danas ubedljivu pobedu na preliminarnim republikanskim izborima u Portoriku, osvojivši čak 83 odsto glasova, čime je daleko iza sebe ostavio svog glavnog protivkandidata Rika Santoruma koji je osvojio svega osam odsto glasova.

Romni će na taj način osvojiti svih 20 delegata, koliko daje Portoriko, i još više uvećati prednost nad trojicom preostalih kandidata za republikansku predsedničku nominaciju.

Stanovnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Portorika imaju pravo da glasaju na stranačkim preliminarnim izborima, kada se biraju predsednički kandidati, ali ne i na samim predsedničkim izborima.

U novembru će biti održan referendum na kome će biti odlučeno da li će Portoriko postati pedeset prva američka država, što bi kasnije trebalo da potvrdi Kongres.

Nakon današnjih izbora, Romni ima osvojenih 518 delegata, Rik Santorum 239, Njut Gingrič 139 i Ron Pol 69 delegata. Predsedničku nominaciju osvaja kandidat koji dobije ukupno 1144 delegata.

Povezane vesti: Republikanci prikupili manje novca za kampanju od Obame

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mit Romni pobeđuje u Portoriku

Izvor: Vostok.rs, 19.Mar.2012

19.03.2012. -..Bivši guverner Masačuseca Mit Romni ubedljivo pobeđuje na primarnim izborima u Portoriku, javljaju lokalni mediji koji učestvuju u prebrojavanju glasova...Izbori su završeni u Guamu, Severnim Marijanskim ostrvima, Virdžinskim ostrvima – na svim teritorijama je pobedio Romni....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.