Predsednik Bolivije odbija da podnese ostavku

Izvor: Beta, 03.Nov.2019, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Bolivije odbija da podnese ostavku

Predsednik Bolivije Evo Morales odbacio je danas zahteve opozicije da podnese ostavku i naveo da zemlja treba da sačeka medjunarodnu reviziju nedavnih izbora.Morales je za Bolivijski radio rekao da njegovi protivnici žele da izvedu državni udar i da je on meta rasizma, kao prvi predsednik Bolivije iz domorodačke zajednice.Prema rezultatima predsedničkih izbora održanih 20. oktobra zajedno s parlamentarnim, Morales je pobedio već u prvom krugu, ali opozicija tvrdi da je bilo kradje glasova.Lideri opozicije navode i da nemaju poverenja u proces revizije izbornih rezultata koji sprovodi Organizacija američkih država i zahtevaju nove izbore.Desetine hiljada Bolivijaca okupile su se juče u gradu Santa Kruz, zahtevajući ostavku Moralesa do ponedeljka.Morales je predsednik Bolivije od januara 2006. godine, a kritičari navode da njegov reizbor krši ustavnu odredbu o ograničenju mandata.Pobedjivao je u prvom krugu na svim predsedničkim izborima održanim od 2005. godine, a naredni mandat bio bi mu treći od usvajanja novog ustava zemlje 2009. godine, a četvrti ukupno.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Bolivije odbija da podnese ostavku

Izvor: Danas, 03.Nov.2019

Predsednik Bolivije Evo Morales odbacio je danas zahteve opozicije da podnese ostavku i naveo da zemlja treba da sačeka međunarodnu reviziju nedavnih izbora. Članak Predsednik Bolivije odbija da podnese ostavku se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Predsednik Bolivije odbija da podnese ostavku

Izvor: B92, 03.Nov.2019

La Paz -- Predsednik Bolivije odbacio je u nedelju zahteve opozicije da podnese ostavku i naveo da zemlja treba da sačeka međunarodnu reviziju nedavnih izbora...Evo Morales je za Bolivijski radio rekao da njegovi protivnici žele da izvedu državni udar i da je on meta rasizma, kao prvi predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.