Oglasili se Rusi o protestima u Srbiji!

Izvor: Mondo, 05.Apr.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oglasili se Rusi o protestima u Srbiji!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova izdalo je saopštenje o protestima posle pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji. Evo šta u njemu piše...

Moskva se nada da će sve političke snage u Srbiji pokazati odgovoran pristup i neće dozvoliti destabilizaciju u zemlji, kao i da će sva pitanja biti rešavana u okviru zakona, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << spoljnih poslova Marija Zaharova.

"U demokratskoj i prijateljskoj Srbiji postoje sve mogućnosti za realizaciju građanskih prava, uključujući i slobodu reči i okupljanja. Važno je da se sva pitanja rešavaju isključivo u oviru zakona. Nadamo se da će sve političke snage pokazati odgovornost i neće dozvoliti destabilizaciju u Srbiji", navodi se u izjavi Zaharove, objavljenoj na sajtu ruskog MSP-a.

Ona je navela da se u akcijama protesta u Srbiji stavljaju pod sumnju rezultati predsedničkih izbora 2. aprila.

"Ali, mnogobrojni posmatrači, među kojima i strani, saopštili su da značajno kršenja izbornog prava nije zabeleženo i da je glasanje sprovedeno u skladu sa opšteprihvaćenim normama, te da rezultati objektivno odražavaju volju srpskih birača", navodi se u izjavi Zaharove.

U više gradova Srbije poslednja dva dana organizovani su protesti u okviru serije demonstracija pod nazivom "Protesti protiv diktature". Oni će, kako je najavljeno, biti nastavljeni i danas.

Ovo su zahtevi demonstranata

Studenti iz Novog Sada i Beograda danas su objavili zahteve zbog kojih protestuju, a iz Saveza studenata Beograda su negirali da su u pitanju studentski protesti.

Savez studenata: Ovo NISU studentski protesti
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.