Josipović: Očekujem pobedu dogodine

Izvor: B92, 23.Jun.2014, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Josipović: Očekujem pobedu dogodine

Zagreb -- Ivo Josipović je izjavio da na predsedničkim izborima, sledeće godine, očekuje pobedu u prvom krugu, s obzirom da ima stabilnu podršku oko 50 odsto birača.

Upitan kada očekuje i zvaničnu podršku Socijaldemokratske stranke Hrvatske, Ivo Josipović je odgovorio da će predsednički kandidati dobiti podršku posle sednica odbora tih partija, dodajući da smatra da nema razloga da se to posebno forsira.

"U protekle četiri godine želeo sam da budem, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u velikoj meri sam uspeo, predsednik svih građana. Izlazio sam u susret građanima gde god sam mogao, nisam strančario u obavljanju svojih funkcija i sarađivao sam sa svim strankama, saslušao i one s kojima se načelno ne slažem ni oko čega jer je to dužnost predsjednika", rekao je Josipović u emisiji Hrvatskog radija "S predsjednikom uz kavu", prenela je Hina.

Nacionalni savet desno orijentisane Hrvatske demokratske zajednice izabrao je nedavno Kolindu Grabar- Kitarović za svog kandidata za predsedničke izbore.

Prema anketama, ona je najozbiljniji konkurent sadašnjem predsedniku Ivi Josipoviću.

Grabar-Kitarović je, inače, 2011. postala pomoćnica glavnog sekretara NATO Andersa Fog Rasmusena za javnu diplomatiju.

Na predsedničkim izborima u Hrvatskoj 2010. godine je pobedio Ivo Josipović, a izbori se održavaju na pet godina.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Josipović očekuje pobedu u prvom krugu izbora

Izvor: Akter, 23.Jun.2014

Hrvatski predsednik Ivo Josipović izjavio je da na predsedničkim izborima, sledeće godine, očekuje pobedu u prvom krugu

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.