Isteklo vreme, Maduro odbacio ultimatum

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isteklo vreme, Maduro odbacio ultimatum

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbacio je ultimatum više evropskih zemalja za raspisivanje predsedničkih izbora.

Maduro je za špansku tv Seksta rekao da neće pokazati "kukavičluk pred pritiskom" onih koji traže njegov odlazak i podžavaju Huana Gvaida.

Ultimatum evropskih zemalja istekao je sinoć.

Šest evropskih zemalja - Nemačka, Španija, Francuska, Holandija, Portugal i Velika Britanija su postavile ultimatum za raspisivanje novih predsednički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbora u Venecuele, jer će u protivnom priznati Gvaida za privremenog predsednika zemlje dok on sam ne raspiše izbore.

Maduro, koji ima podršku Rusije, Kine, Severne Koreje, Turske i Kube, izjavio je ranije da je spreman na prevremene parlamentarne izbore isključujući mogućnost predsedničkih.

Karakas osuđuje izjavu američkog predsednika Donalda Trampa o mogućnosti slanja vojske u Venecuelu, izjavila je venecuelanska potpredsednica Delsi Rodriges.

"Ne prihvatamo ovakve izjave američkog predsednika. Iza njih stoji skriveni motiv, a to je želja da se domognu bogatih resursa Venecuele", rekla je Rodrigesova sinoć ruskim novinarima.

Ona je izrazila uverenost da je vlada njene zemlje u stanju da reši političku krizu bez mešanja sa strane, mirnim sredstvima i u skladu sa ustavom, prenela je agencija Tas.

"Suverenitet nije predmet rasprave, suverenitet je ono što se mora braniti", poručila je Delsi Rodriges.

Tramp je ranije juče rekao da postoji mogućnost slanja vojske u Venecuelu i da je odbio zahtev venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura za sastanak.

"To je svakako opcija", rekao je Tramp u intervjuu televiziji Si-Bi-Es, govoreći o slanju vojske u Venecuelu.

Prema Trampovim rečima, Maduro je tražio sastanak s njim, ali ga je on odbio jer su "daleko odmakli u tom procesu".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maduro ODBACIO ULTIMATUM, vreme je isteklo

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Feb.2019

Šest evropskih zemalja - Nemačka, Španija, Francuska, Holandija, Portugal i Velika Britanija su postavile ultimatum za raspisivanje novih predsednički izbora u Venecuele..Predsednik Venecuele Nikolas Maduro odbacio je ultimatum više evropskih zemalja za raspisivanje predsedničkih izbora...Maduro...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.