Hamid Karzai dobio treće dete u 56. godini

Izvor: Blic, 07.Mar.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamid Karzai dobio treće dete u 56. godini

Avganistanski predsednik Hamid Karzai neće moći treći put da bude biran za predsednika, ali je zato u 56. godini treći put postao otac, pošto je njegova supruga rodila devojčicu.

Karzaijeva supruga (44) porodila se u utorak u Indiji, u prvatnoj bolnici u Gurgaonu, nedaleko od Nju Delhija, a on je u sredu posetio suprugu i bebu.

Starija đerka i sin rođeni su u Avganistanu, ali je sad njegova supruga prebačena u Indiju zbog zdravstvenih komplikacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Hamid Karzai po Ustavu nema pravo da se ponovo kandiduje na predsedničkim izborima 5. aprila, jer je već "odradio" dva mandata.

Iz predsedničke trke juče se povukao i njegov brat Kajum Karzai, objavivši da će kao kandidata podržati bivšeg ministra spoljnih poslova Zalmaija Rasula.

U Avganistanu je prošlog meseca zvanično počela kampanja za predsedničke izbore na kojima će se 10 kandidata nadmetati da na mestu šefa države zameni Hamida Karzaija.

Lider opozicije Abdulah Abdulah važi za favorita. On je na predsedničkim izborima 2009. godine zauzeo drugo mesto, iza Karzaija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.