Fajad traži da se Gingrič izvini

Izvor: B92, 11.Dec.2011, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fajad traži da se Gingrič izvini

Ramala -- Palestinski premijer Salam Fajad ogorčen je zbog izjave Njuta Gingriča koji je Palestince nazvao "izmišljenim narodom".

Fajad je u izjavi novinarima u Ramali zatražio da se Gingrič izvini zbog svoje "vulgarne, uvredljive i ismevajuće opaske".

Palestinski premijer je rekao da Gingrič "potpuno neprihvatljivo iskrivljava istorijsku istinu" i ukazao da čak ni najveći ekstremisti u Izrealu ne govore to što je kazao Gingrič.

Njut Gingrič, koji je prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rezultatima poslednjih anketa favorit za kandidata Republikanske partije na predsedničkim izborima 2012.godine, u intervjuu američkoj TV-stanici "Jevrejski kanal" rekao je da je "palestinski narod izmišljen, to su zapravo Arapi i istorijski su činili deo arapske zajednice".

Palestinski premijer je potencijalnom budućem predsedniku SAD savetovao da pročita neku knjigu istorije.

"On i oni koji mu veruju, trebalo bi da ponove nauče istoriju, pošto sve govori da je jedino što znaju period otomanske imperije. Način na koji izvrće istorijske činjenice je neprihvatljiv", rekao je Fajad.

Gingrič je rekao da je njegova vizija sveta "vrlo bliska" onoj koju ima izraelski premijer Benjamin Netanjahu, navodi agencija Frans pres.

Izraelski visoki zvaničnici, posebno nekadašnji premijer Golda Meir, do 1980-tih godina su negirali da su Palestinci narod. Taj stav danas ima samo najekstremnija desnica.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palestinski premijer: Gingrič iskrivljava istorijsku istinu

Izvor: Blic, 11.Dec.2011

Palestinski premijer Salam Fajad izrazio je ogorčenje zbog izjave republikanskog favorita za naredne predsedničke izbore u SAD, Njuta Gingriča koji je Palestince nazvao "izmišljenim narodom". ..Fajad je u izjavi novinarima u Ramali zatražio da se Gingrič izvini zbog svoje "vulgarne, uvredljive...

Nastavak na Blic...

PALESTINSKI PREMIJER FAJAD TRAŽI IZVINJENJE OD NJUTA GRINIČA

Izvor: Kurir, 11.Dec.2011

RAMALA - Palestinski premijer Salam Fajad izrazio je danas ogorčenje zbog izjave republikanskog favorita za naredne predsedničke izbore u SAD, Njuta Gingriča (Newt Gingrić) koji je Palestince nazvao "izmišljenim narodom"...Fajad je u izjavi novinarima u Ramali zatražio da se Gingrič izvini zbog...

Nastavak na Kurir...

"Američki republikanac gori od izraelskih ekstremista"

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2011

Palestinski premijer Salam Fajad izrazio je ogorčenje zbog izjave republikanskog favorita za naredne predsedničke izbore u SAD, Njuta Gingriča koji je Palestince nazvao "izmišljenim narodom". Fajad je u izjavi novinarima u Ramali zatražio da se Gingrič izvini zbog svoje "vulgarne, uvredljive i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.