Ejmi Klobučar uz Bajdena protiv Trampa?

Izvor: RTS, 21.Maj.2020, 22:56

Ejmi Klobučar uz Bajdena protiv Trampa?

Senatorka Ejmi Klobučar proći će seriju provera kako bi se našla u krugu kandidata od kojih će jedan, rame uz rame za Džozefom Bajdenom, izaći na megdan Donaldu Trampu na novembarskim predsedničkim izborima u SAD.
To, međutim, ne znači obavezno da će Klobučar biti kandidat za potpredsednika SAD, pošto će njenu privatnu i profesionalnu biografiju u narednim sedmicama "prečešljati" Bajdenovi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljudi od poverenja.

Klobučar će morati da preda poreske izvode, dokaze da je glasala, transkripte govora, svedočanstva o nekadašnjim vezama i sve ostale detalje iz života.
Osim Ejmi Klobučar, provere će proći Val Demings sa Floride i Megi Hasan, senatorka iz Nju Hempšira, dok je Dženi Šanen odbila Bajdenov poziv.
Džo Bajden, nekadašnji potpredsednik SAD, se obavezao da će njegov kandidat za potpredsednika biti žena.
Izvor Bajdenovog pratnera jedno je od ključnih političkih pitanja u SAD, jer se nekadašnji zamenik Baraka Obame nije obavezao da će, ukoliko pobedi Trampa, četiri godine kasnije pokušati da dobije i drugi mandat.
Sa 77 godina, Bajden će u slučaju pobede biti najstariji novoizabrani predsednik SAD.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.