Benites napušta Napoli, ali da li ide u Madrid?

Izvor: RTS, 28.Maj.2015, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Benites napušta Napoli, ali da li ide u Madrid?

Rafa Benites saopštio da više neće predvoditi tim sa juga Italije. Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus založio se za odlaganje predsedničkih izbora u Fifi. Selektor mlade reprezentacije Srbije Mladen Dodić objaviće sutra spisak igrača za EP u Češkoj. Piskavac preuzeo "čarapane" - u prevodu, Ljubiša Stamenković postao trener kruševačkog Napretka. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
18.50 - Trener nemačkog bundesligaša Hanovera Mihael Froncek ostaće na kormilu tog kluba i naredne dve godine, pošto je uspeo da mu osigura opstanak.
Predsednik Hanovera Martin Kind ocenio je da je Froncek uradio odličan posao i da klub sa njim želi da nastavi saradnju.
Froncek je vodio klub na poslednjih pet mečeva sezone, preuzevši ga od Tajfuna Korkuta.
Hanover je prethodno imao seriju od 16 utakmica bez uspeha, ali je dolaskom Fronceka pobedio na dve utakmice i igrao nerešeno na isto toliko mečeva, osiguravši mesto u Bundesligi i naredne sezone pobedom u poslednjem kolu rezultatom 2:1 nad Frajburgom, koji je ispao u drugu ligu.
18.20 - Bivši fudbaler minhenskog Bajerna Tornsten Fink izabran je za novog trenera bečke Austrije u naredne dve sezone.
Fink će preuzeti kormilo od privremenog trenera Andreasa Ogrisa, koji je vodio kub otkako je u martu smenjen Gerald Baumgartner.
Finkova posvećenost klubu nam je izuzetno važna, s obzirom na njegov ugled i iskustvo, rekao je sportski direktor Austrije Franc Volfart i dodao da je Fink pokazao da može da stvori tim od mešavine iskustva i mladosti.
Fink je u karijeri trenirao Ingolštat, Bazel, Hamburg i Apoel iz Nikozije.
Kao igrač Bajerna, Fink je osvojio četiri titule prvaka Nemačke, kao i Ligu šampiona 2001. godine.
Austrija je deveta u nacionalnom šampionatu, a u sredu igra u finalu Kupa Austrije protiv aktuelnih šampiona Salcburga. 
16.00 - Fudbalski klub Napredak iz Kruševca imenovao je Ljubišu Stamenkovića za novog trenera, objavljeno je na sajtu kluba.
Stamenković će na klupi Napretka zameniti Slavka Matića, koji je dobio otkaz posle poraza od Rada (3:2) u poslednjem kolu Superlige.
On će debitovati u prvom utakmici baraža protiv Metalca, koja je na programu u subotu u Gornjem Milanovcu od 19 sati.
Veliki izazov za mene. Voleo bih da igramo baraž za Evropu, a ne za opstanak, ali takav je trenerski posao. Nije vreme za velike priče već za obična dela koja su u ovom trenutku pobeda u baražu i opstanak, rekao je popularni Piskavac na predstavljanju. 
13.30 - Španski trener Rafael Benites saopštio je da u narednoj sezoni neće predvoditi Napoli i tako otvorio mogućnost da će preuzeti Real Madrid.

Utakmica protiv Lacija u nedelju će biti moja poslednja na klupi Napolija. Uvek je teško napustiti mesto gde se ljudi prema tebi ophode lepo. Jasno je da je moje vreme na klupi Napolija došlo do kraja... Sada je vreme da nađem novi klub koji ću predvoditi u budućnosti, rekao je Benites.
Benites je u Napoli došao na leto 2013, a s klubom je prošle sezone osvojio titulu u Kupu Italije.
Real Madrid je u ponedeljak otpustio trenera Karla Ančelotija, a mediji poslednjih dana spekulišu da bi Benites mogao da ga zameni.
10.00 - Francuski ministar spoljnih poslova Loran Fabijus založio se za odlaganje predsedničkih izbora u Fifi nakon hapšenja funkcionera tog tela u Cirihu.

Godinama postoje optužbe o korupciji u tom miljeu. Bilo bi razumno da malo sačekamo, da vidimo šta je osnovano, šta nije, a zatim da se odlučuje o zvaničnicima, rekao je šef francuske diplomatije.
On je rekao da govori za sebe, ali i da mu se to čini kao razumna odluka.
Izbori u Fifi treba da se održe sutra.
Sadašnji predsednik Sep Blater je favorit da osvoji svoj peti četvorogodišnji mandat.
09.00 - Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Dodić objaviće sutra spisak igrača za šampionat Evrope u Češkoj.
Srbija je do finalnog turnira i mesta među osam najboljih selekcija Starog kontinenta stigla briljantnom pobedom u baražu protiv favorizovane Španije, pod vođstvom sadašnjeg selektora A tima Radovana Ćurčića, a u Češkoj će pokušati da napravi korak više i plasman u polufinale obezbedi mesto na Olimpijskim igrama u Riju.
Srbija će igrati u A grupi, u Pragu, sa selekcijama Nemačke, Češke i Danske.
Šampionat se održava od 17. do 30. juna.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.