Analitičari: Pahorova prednost nedostižna

Izvor: N1 televizija, 23.Okt.2017, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analitičari: Pahorova prednost nedostižna

Premda je za izborni stožer Boruta Pahora razočarenje što aktuelni predsednik nije već u nedelju u prvom krugu predsedničkih izbora osigurao svoj drugi mandat, malo je verovatno da bi u drugom krugu 12. novembra Pahorova pobeda mogla biti ugrožena, smatraju slovenački analitičari.

Pahor je prema još uvek nezvaničnim rezultatima dobio 47,7 posto glasova, pa mu je za pobedu u prvom krugu koja se najavljivala i nakon zatvaranja birališta nedostajalo nešto više od >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << 20 hiljada glasova.

Njegov glavni izazivač, s kojim će se Pahor odmeriti snage u kampanji iduće tri nedelje, gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec, dobio je 24,97 posto glasova, što je dvostruko manje.

List "Delo" u ponedeljak navodi da je Pahorova prednost tolika da se čini neuhvatljivom, pa njegovo očekivanje da će osvojiti drugi predsednički mandat ima realnu osnovu, a ljubljanski "Dnevnik" piše da Šarec, koji je 14 godina mlađi od Pahora i koji najavljuje "iznenađenje" jer zastupa smenu političkih generacija i "politiku bližu ljudima", pred sobom ima "nemoguću misiju".

 Iako Šarec kao novajlija u politici na nacionalnom nivou može biti vrlo zadovoljan svojim rezultatom u prvom krugu, mogućnost da u drugom osvoji više glasova od sadašnjeg predsednika nije realna, navodi mariborski list "Večer".

"Večer" dodaje da je verovatno da će u drugom krugu i tradicionalni glasači desnice svoj glas dati radije Pahoru nego Šarecu koga neki povezuju s "tvrdom levicom" ili krugom bliskim nekadašnjem predsedniku Milanu Kučanu, što je Šarec nazvao "pričom za malu decu".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.