Albanska DUI sa sopstvenim kandidatom za predsedika MKD

Izvor: B92, 30.Jan.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanska DUI sa sopstvenim kandidatom za predsedika MKD

Najveća partija Albanaca u Makedoniji, Demokratska unija za integraciju (DUI), odlučila je da ima sopstvenog kandidata na predsedničkim izborima.

Demokratska unija nije isključila mogućnost i za dogovor o "konsenzualnom kandidatu".

To je novinarima u Tetovu rekao porptarol DUI Bujar Osmani, ističući da je predsedništvo te stranke odluku da se ide sa sopstvenim kadidatom na izbore za predsednika Makedonije donelo jednoglasno.

Istovremeno je predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << DUI Ali Ahmeti ovlašćen da, ukoliko se narednih dana steknu uslovi, pregovara sa drugim albanskim partijama o zajedničkom kandidatu, ili sa partijama drugih etničkih zajednica o zajedničkom kadidatu, rekao je Osmani, koji je potpredsednik vlade Makedonije za evropska pitanja.

Stranka DUI je manji partner SDSM u koalicionoj Vladi Makedonije. Ranije je najavljivana mogućnost da se te dve stranke dogovore o takozvanom konsenzualnom kanidatu za makedonskog predsednika.

SDSM je u petak najavila da će kanidata za predsednika države izabrati na kongresu 3. marta, a najveća opoziciona makedonska partija VMRO DPMNE na konvenciji koja je najavljena za 16. februar.

Predsednički izbori u Makedoniji planirani su za kraj aprila (prvi krug) i početak maja (drugi krug), a predsednik makedonskog parlamenta Talat Džaferi je najvio da će ih raspisati najkasnije 8. februara.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najveća albanska partije u Makedoniji ima svog kandidata za predsedničke izbore

Izvor: Blic, 31.Jan.2019, 02:02

Predsedništvo Demokratske unije za integraciju (DUI), najveće albanske partije u Makedoniji, odlučilo je večeras da ima svog kandidata na predsedničkim izborima, javlja makedonska agencija MIA.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.