Izvor: RTS, 19.Jun.2021, 14:39

Ajatolah Hamnei: Pobednik izbora je iranski narod

Iranski vrhovni lider ajatolah Ali Hamnei rekao je da je iranski narod veliki pobednik izbora održanih u petak. Prebrojano je oko 90 odsto glasačkih listića, a prema tim rezultatima na predsedničkim izborima je pobedio Ibrahim Raisi.
Ajatolah Hamnei je rekao da je "entuzijazam koji je narod pokazao izlaskom na izbore ispisao je još jednu sjajnu stranicu u istoriji".

"Pobednik jučerašnjih izbora je iranski narod. Oni su se ponovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << suprotstavili propagandi neprijateljskih plaćeničkih medija. Pokazali su svoje prisustvo u srcu političke arene države", naglasio je Hamnei, prenosi agencija Tasnim.
Dodao je da odlučnost iranskog naroda tokom izbora nisu uspeli da pokolebaju ni finansijske poteškoće, epidemija koronavirusa, kao ni pokušaji opozicije da obeshrabre ljude da glasaju.
Prebrojano je više od 90 odsto glasačkih listića, a prema tim rezultatima na izborima je pobedio Ibrahim Raisi sa više od 17,8 miliona glasova, čime će postati osmi predsednik Irana.

Pravo glasa imalo je više od 59,3 miliona Iranaca, a sa izborima za predsednika održani su i lokalni i parlamentarni izbori
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ajatolah Hamnei pozdravio pobedu iranskog naroda na izborima: "Suprotstavio se onima koji mi žele zlo"

Izvor: Blic, 19.Jun.2021

Iranski verski vođa ajatolah Sejed Ali Hamnei pozdravio je danas iranski narod kao najvećeg pobednika na predsedničkim izborima održanim u petak.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.