TO JE OTPREMINA: 30.000 € da se ode iz firme

Izvor: Mondo, 15.Feb.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TO JE OTPREMINA: 30.000 € da se ode iz firme

Kompanija Hrvatski telekom do kraja marta planira da otpusti oko 60 zaposlenih, a otpremnina uopšte nije zanermarljiva.

Foto: MONDO - Mario Milojević

Firma u kojoj natpolovično vlasništvo ima Dojče telekom planira da se viška radnika oslobodi uz prosečnu otpremninu od 230.000 kuna (30.925 evra).

Smanjenje broja zaposlenih radnika u ovoj kompaniji obrazlažu obezbeđivanjem uslova za razvoj i prilagođavanjem poslovanja tržišnim i tehnološkim trendovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javljaju hrvatski mediji.

Spremne otpremnine za 1.200 prosvetara

"U okviru promena je i smanjenje broja radnika iz poslovno uslovljenih razloga. Utvrđen je višak od oko 60 zaposlenih kojima kompanija do 31. marta 2018. namerava da otkaže ugovore o radu", navode iz Hrvatskog telekoma.

Iz ove kompanije dodaju da se smanjenje broja radnika sprovodi u skladu sa Zakonom o radu i kolektivnim ugovorom te da mu se pristupa "sa punom socijalnom osetljivošću i odgovornošću".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.