Srpski san: Posao u IT struci želi 10.000 ljudi

Izvor: Mondo, 04.Nov.2017, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski san: Posao u IT struci želi 10.000 ljudi

Više od 9.500 prijavljenih građana želi da se prekvalifikuje za IT struku. Konkurs otvoren još u nedelju, 5. novembra, prijavite se!

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu poziva sve zainteresovane građane da se prijave na aktuelni konkurs prekvalifikacije u IT sektoru na sajtu IT obuke, koji će sutra u 23 časa biti zvanično zatvoren.

Za program, u okviru koga će do kraja godine 900 polaznika širom Srbije na sveobuhvatan >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << način biti obučeno za rad u najbrže rastućoj industriji u Srbiji, do sada se prijavilo više od 9.500 kandidata.

JAGMA u Srbiji za IT prekvalifikacijama!

Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa minimum srednjom stručnom spremom, bez obzira na to da li su zaposleni ili ne. U prvoj pilot fazi do sada je prekvalifikovano prvih  94 građana. Više od 70 odsto njih već je učestvovalo u stručnim praksama u IT kompanijama, sa ozbiljnom perspektivom da se zaposle, dok se preko 10 njih već zaposlilo.

Google izveštaj: Kakva je Srbija na internetu

Program je pokrenut na predlog Saveta ministara kojim predsedava predsednica Vlade Ana Brnabić. Kreiran je nakon sveobuhvatnog istraživanja, koje je pokazalo da 118 IT kompanija planira da u narednih godinu dana zaposli čak 961 junior programera. Već sada je postigao odlične rezultate i pokazao se kao efikasan alat u smanjenju nezaposlenosti i povećanju kompetencija u IT sektoru, kojem u ovom času nedostaje između 15.000 i 20.000 stručnjaka u Srbiji.

Detaljnije o prekvalifikaciji pročitajte u našoj prethodnoj objavi.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.