A kome će? Direktorka Vinče dragom dala platu 270000

Izvor: Mondo, 13.Dec.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A kome će? Direktorka Vinče dragom dala platu 270000

Direktorka Instituta za nuklearne nauke "Vinča" Milica Marčeta Kaninski sprovela je novu sistematizaciju u ovoj državnoj ustanovi, i povećala platu - svom nevenčanom suprugu.

Foto: MONDO/Mario Milojević

Direktorka je ukinula nekoliko radnih mesta i spojila ih u jedno, koje je dodelila svom nevenčanom suprugu Slavku Kariću, kojem je takođe povećala platu za 100.000 dinara, prenose "Večernje novosti" sajt "Pištaljka".

Navodi se da je direktorka plate >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << povećala i bratu i sestri svog vanbračnog partnera, koji takođe rade u Institutu, kao i drugim zaposlenima u administraciji, što je izazvalo nezadovoljstvo naučnika u institutu, čije su plate manje od plata službenika.

"Pištaljka" tvrdi i da je u registru Agencije za borbu protiv korupcije Marčeta Kaninski je prijavila prihode od 270.000 dinara od Instituta, dok njen partner uz povećanje od 100.000 ima platu oko 270.000 dinara.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.