VELIKA PROMENA - Porše najavio da više OVO neće raditi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2018, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA PROMENA - Porše najavio da više OVO neće raditi!

Vreme je.

U ponudi slavne nemačke automobilske kompanije više neće biti modela koje će pokretati dizel agregati, a odluka Porsche-a zapravo i ne iznenađuje.

Naime, iz automobilskog giganta čije je sedište u Štutgartu stigla je informacija da na Porsche modelima više neće biti natpisa "Diesel". Umesto dizelskih agregata u Porsche-u se, definitivno, okreću elektrifikaciji i proširenju ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hibridnih modela.

Dosadašnji prodajni rezultati modela Panamera podupiru ovaj "kulturološki zaokret" Porsche-a, jer polovinu do sada prodatih Panamera pokreće hibridni pogonski sklop. Istovremeno, za verziju sa dizel motorom odlučilo se samo 15 procenata kupaca.

Porsche će ponudu hibridnih automobila uskoro proširiti modelom Macan, a prvi Porscheov automobil bez motora s unutrašnjim sagorevanjem (produkcijska verzija bazirana na konceptnom modelu Mission E) bi trebalo da stigne naredne godine.

U preliminarnim planovima je i potpuna elektrifikacija naredne generacije modela Macan koji bi trebalo da bude spreman početkom 2020. godine, a najkasnije do 2024. godine u ponudi bi trebalo da se nađe i hibridni 911.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.