Renoviran legendarni kompleks test staza Nardo FOTO

Izvor: B92, 15.Jul.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renoviran legendarni kompleks test staza Nardo FOTO

Porsche je ponovo otvorio svoj tehnički centar Nardo u Italiji nakon sedam meseci koliko je trajala rekonstrukcija ovog kompleksa.

Nemački proizvođač saopštio je da je u obnovu legendarne test staze i pratećih objekata uložio 35 miliona evra. Tokom rekonstrukcije, staze u okviru kompleksa Nardo presvučene su novim asfaltom, a postavljene su i inovativne zaštitne ograde koje je razvio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Porsche specijalno za deonicu na kojoj se vrše testovi pri velikim brzinama.

Tehničkim centrom Nardo, koji se nalazi na jugu Italije, Porsche upravlja od 2012. godine. Kompleks se sastoji od preko 20 trkačkih staza i test poligona, a prostire se na preko 700 hektara.

Centrom koji je osnovao FIAT 1975. godine, dominira kružna staza dužine 12,6 km namenjena brzinskim testovima novih modela i prototipova automobila.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.