Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche u problemu, povlači skoro 16 i po hiljada vozila

Iako nije česta pojava moguće je da i skupocjeni automobili doguraju do proizvodnje s ponekom tvorničkom greškom. Sudeći po najnovijim informacijama Porsche je jedan od njih.

Ovaj put su u fokusu sportski modeli, 718 Boxster/Cayman i 911, koji čine oko 15% ukupne proizvodnje kompanije.

U prvom preventivnom opozivu za Porscheove sportske modele nakon 2014. godine povod je problematičan spoj na razvodnim cijevima za gorivo.

Ova preventivna mjera >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << tiče se 16.429 automobila.

"Porsche mijenja pričvrsne vijke kod razvodnih cijevi za gorivo. Porsche trenutno širom svijeta provjerava 16.429 vozila serije modela 911 Carrera te 718 Boxster i 718 Cayman, od kojih 2.576 u Njemačkoj. Kod spomenutih vozila postoji mogućnost da popusti spoj na razvodnim cijevima za gorivo. Pričvrsni vijci biće zamijenjeni u radionici optimiranim vijcima. Riječ je isključivo opreventivnoj mjeri. Vlasnike vozila direktno će kontaktirati za njih nadležan Porsche partner. Besplatna posjeta radionici uslijediće po dogovoru u najkraćem mogućem roku", navodi se u saopštenju kompanije.

(Index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.