Porsche Taycan je najbrži na svetu VIDEO

Izvor: B92, 11.Feb.2021, 17:01

Porsche Taycan je najbrži na svetu VIDEO

Porsche Taycan je najbrži automobil na svetu u zatvorenom prostoru.

U Nju Orelansu je postavljen neverovatan rekord, tačnije, najbrži automobil u zatvorenom prostoru.

Ponosni vlasnik tog rekorda je Porsche Taycan Turbo S, a za volanom je bio profesionalni vozač trka Li Kin i rekord je postavio za samo nekoliko sekundi.

Mesto na kom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je "pao" taj rekord je unutar Centra za konvencije Ernest N. Morial u Nju Orleansu, u američkoj saveznoj državi Luizijani.

Staza u velikoj dvorani bila je označena saobraćajnim "stubićima" i okružena betonskim stubovima i predstavljala je jednu dugu i ravnu liniju unutar koje je Taycan morao iz mesta da ubrza do novog rekorda i zaustavi se pre nego što udari u zid.

Li Kin je sa 165 km/h na stazi dugoj 488m napravio novi rekord, a predstavnici Ginisove knjige rekorda su to i potvrdili.

Evo kako je to izgledalo:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.