Porsche Taycan demantovao sve neverne Tome VIDEO

Izvor: B92, 20.Avg.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porsche Taycan demantovao sve "neverne Tome" VIDEO

Prvi električni automobil nemačkog premijum proizvođača Porschea, model Taycan oborio je rekord u konkurenciji EV automobila.

Taycan je na stazi Nardo na severu Italije prešao 3.425 kilometara u roku od 24 časa. Prosečna brzina kojom se Tycan kretao bila je 142,7 km/h.

Porscheov EV je tokom većeg dela vožnje održavao brzinu između 195 i 215 km/h, a prosečna je bila niža zbog zaustavljanja za punjenje baterija.

Prvi Porscheov EV je tako pokazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da autonomija pri visokim brzinama nije slaba tačka električnih automobila.

Rezultat je ostvaren pri ne baš najboljim uslovima jer je tokom vožnje maksimalna temperatura vazduha iznosila i 42 stepena, a staze do 54 °C.

Taycan je nadmašio prethodni rekord Tesle Modela S sa 2.781 kilometara, što znači da je prešao skoro 650 km više za isto vreme.

Porsche će model Taycan zvanično predstaviti 4. septembra, kada će otkriti i sve detalje o performansama i ceni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.